Macworld 2011: kis nevek néhány nagy pillanata

Vértes Judit, 2011. január 29. 22:42

Bár veszített fényéből az évente megrendezésre kerülő Macworld kiállítás, amióta az Apple nem vesz részt rajta, de az idén január 27-29 között San Franciscoban tartott esemény azért így is sok érdeklődőt vonzott. A nagy nevek - Microsoft, Adobe, Canon, Logitech - szintén hiányoztak a kiállítók listájáról, ennek ellenére a figyelmes szemlélő találkozhatott néhány érdekes újítással.

Például a TenOne által tervezett Fling analóg joystick, mely az iPadra könnyedén feltehető egy tapadókorong segítségével. Lövöldözős játékoknál kiválóan használható, és mindössze 35$ egy pár.

Az iGrill már a CES-en is látható volt, de itt is feltűnést keltett, hiszen iPad vagy iPhone készülékünket Blutooth-on keresztül az iGrill hőmérsékletszabályozóhoz csatlakoztatva távolról ellenőrizhetjük és állíthatjuk a sült csirke hőmérsékletét.

A Scott Wilson által vezetett Minimal csapat egy olyan keretet gyártott, amely segítségével az iPod Nano készülékünket karóraként viselhetjük. A TikTok és LunaTik gyártója a KickStarter fejlesztéseket támogató weboldalon keresztül szerzett pénzt terve megvalósításához.

A Pivo projektorok között érdemes megemlíteni a Microvision Showwx+, iPad vagy iPhone készülékre csatlakoztatható projektort. A projektor épp olyan kicsi, mint maga a telefon, de a képet 100 inch méretűre nagyítja, és 50%-kal világosabb, mint az előző modell által vetített kép.