Az innováció a legfontosabb kulcsszó az új pályázatokban

primhirek, 2011. január 31. 12:00

Az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) hét kitörési pontot határoz meg, amelyek révén megteremthető a növekedéspárti gazdaságpolitika. A hét kitörési pont között az egyik legjelentősebb tényező az innováció. Az innováció fontosságát támasztja alá az is, hogy ÚSZT keretében megjelent egy kifejezetten a kisebb innovációs projekteket támogató teljesen új kiírás, amelynek célja a KKV-k számára gyors, egyszerűsített eljárásrend szerinti forrásbiztosítás, mégpedig nagyon magas, akár 65 százalékos támogatási intenzitással, ráadásul most a közép-magyarországi cégek is nyújthatnak be innovációs pályázatokat.

Az egyik pályázatíró és tanácsadó cég - a 4 Tender Hungary - ügyvezetője, Dr. Körmendy Zsófia, szerint az új pályázatok (Az innovációs eredmények hasznosításának támogatása kkv-k részére c. konstrukció: GOP 131/C, KMOP 114/B), keretében mintegy 4-5000 darab innovációs projekt számíthat gyors támogatásra.

A 4 Tender Hungary értékelése szerint, az ÚSZT kiemelt céljával összhangban, ennél a kiírásnál is feltétel, hogy a 2010-es évet bázisként tekintve, a pályázónak az éves átlagos statisztikai létszámát meg kell őriznie és a személyi jellegű ráfordításainak összegét is növelni kell kis mértékben (5%) a projekt befejezési évét követő 2. üzleti év végére.