10 emberből 8 használja az internetet egészséggel kapcsolatos információk szerzésére

Vértes Judit, 2011. február 1. 23:30

Az egészséggel kapcsolatos információk keresése a 3. legnépszerűbb tevékenység az interneten – derült ki a Pew Internet Project február 1-én közzétett felméréséből. Csak az e-mail és a keresők használata előzte meg (bár meg kell jegyeznünk, hogy sok levél is egészségügyi témakörben íródik, és a keresőt is sokszor használjuk egészséggel kapcsolatos információ gyűjtésére). 

Tízből 8 felhasználó használja az internetet egészségügyi tanácsok, gyógymódok keresésére. Az emberek az internetet mintegy második véleményként használják, utánanéznek a betegségnek az orvossal való találkozás előtt vagy után. 

Az amerikai környezetben végzett kutatás adatai szerint a mobil eszközök megjelenése olyan csoportokat is bevon az internet használatába, akik azelőtt nem, vagy kevésbé használták ezt az információforrást. Az afro-amerikaiak, latin-amerikaiak, 65 évnél idősebbek csoportja, illetve az évi 30.000$ jövedelem alatt élő amerikaiaknak csak kevesebb, mint a fele használta eddig az internetet egészségükkel kapcsolatos kérdésekben, de a mobil eszközök megjelenésével ez a szám is egyre nő.