Emlékek - Full HD 3D -ben

Kiss Ádám Zoltán, 2011. február 2. 17:58

A Sony HDR-TD10E készüléke a világ első “Double Full HD” 3D kamerája. A készülékbe két önálló objektív- és feldolgozórendszer került beépítésre, 3D-s felvételeket a kamera Xtra Fine 3,5”-os 3D LCD érintőképernyőjén kívül 3D-s megjelenítőkön is megtekinthetjük.

A készülékbe két önálló objektívrendszer került beépítésre, a készülék ezáltal a következő alkotórészekből ugyancsak kettővel rendelkezik: Sony G objektív, “Exmor R” CMOS szenzor , és “BIONZ” képalkotó processzor. A Full HD 3D videók természetesen bármikor láthatók bármely 3D-s HD tévén. A számos fejlesztés mellett az Optical SteadyShot Aktiv Módú stabilizátor funkcióval rendelkező, 10x-es optikai zoom objektív emelhető még ki, valamint a 3D módban rendelkezésre álló iAUTO funkció. A 64 GB-os flash memóriával ellátott HDR-TD10E készülék 2011. áprilisában jelenik meg.

A Sony beépített projektorral rendelkező, új Handycam kamerái újfajta lejátszási lehetőséget nyújtanak. A projektor a 3”-os LCD panelben helyezkedik el, megtartva a készülék kompakt tulajdonságait, s akár 60”-os méretben (átló, 6m távolságról mérve) vetítve ki a képeket illetve videókat falra, plafonra vagy bármely sima felületre. A sztereó hangsugárzók Clear Phase és S-Master digitális erősítéssel rendelkeznek. A 220 GB-os tárkapacitású HDR-PJ50VE 2011. áprilisában, a 32 GB-os HDR-PJ30VE és a 16 GB-os flash memóriával rendelkező HDR-PJ10E kamerák 2011. márciusától kaphatók.

A Sony a hobbi szint igényeinek megfelelő HDR-CX700VE készülékében az 50p/25p felvétel, a hordozható PMB (Mac kompatibilitás áprilistól), beépített USB kábel, a követő fókusz [Tracking Focus], illetve a felvételek automatikus, események szerinti csoportosítását végző ún. [Event Browse] funkció emelhető ki. A Sony professzionális termékeiből származó 25p filmfelvétel, a CinemaTone Gamma és a CinemaTone Color beállítás, a kibővített fókusztartomány a zebra illetve a Peaking beállítások, a pontosabb videós felvételi beállításokat lehetővé téve most belekerültek a konzumer kategóriás termékekbe is. Az újonnan kifejlesztett 16:9 „Exmor R” CMOS szenzor nagyobb, akár 26,3 mm-ig terjedő gyújtótávolságot (35 mm egyenérték) és a videók és fényképek számára is elérhető, magasabb felbontást nyújt. A 96 GB-os flash memóriával rendelkező HDR-CX700VE 2011. márciusától kapható.