Magyarországi képviseletet nyit a NETASQ tűzfalgyártó

forrás Prim Online, 2011. február 3. 15:02

Magyarországi képviseletet nyit a NETASQ, a legnagyobb, tisztán európai érdekeltségű hálózatbiztonsági eszközöket fejlesztő vállalat.

Az 1998-ban alapított, francia székhelyű NETASQ az EMEA régió 40 országában 750 minősített rendszerintegrációs partnerrel van jelen, és kizárólag magas biztonságú IT-megoldások fejlesztésére fókuszál. A mintegy 110 főt foglalkoztató NETASQ éves árbevétele 20 millió euró, amelynek 80 százaléka a magán szektorban, 20 százaléka pedig az állami szektorban értékesített termékekből és szolgáltatásokból származik. A vállalat nagy hangsúlyt fektet a színvonalas biztonsági oktatásra; minősített partnerhálózatán keresztül biztosítja ügyfelei számára a NETASQ-színvonalú terméktámogatást.

A NETASQ fő terméke az Active Secure Qualification (ASQ) behatolásvédelmi technológiára épülő UTM (Unified Threat Management) tűzfalcsalád. Az UTM tűzfal a vállalatok méretétől függetlenül garantál teljes körű hálózati felügyeletet, biztonsági szűrést, tűzfallal integrált behatolásvédelmet és valós idejű sebezhetőség-vizsgálatot. A piacon egyedülálló módon kizárólag a NETASQ tűzfalakat hagyták jóvá egyszerre az EU, valamint a NATO Restricted titkosítási szinttel rendelkező dokumentumok kezelésére. Emellett az eszközöket az International Common Criteria EAL4+ v3.1 (ISO 15408 és ISO 18045) szabvány szerint is minősítik. Az Európai Unió támogatását élvező magas biztonsági szintű tűzfalakat Franciaországban fejlesztik és Németországban szerelik össze, a technológia tehát teljes mértékben európai kutatás-fejlesztésen alapul.

A NETASQ által nyújtott magas szintű biztonságot a kormányzati és katonai szervezeteken kívül számos olyan európai nagyvállalat is választja, mint például a FIAT, a PSA Peugeot Citroen, a Renault, a British Telecom, az Orange Business Services, a Heineken, a Telindus, a HSBC Bank, a UBS. a Banque de France, az EDF Energy, a Decathlon, a Cora, az AFP hírügynökség, a Securitas, a Le Figaro vagy éppen a Premier League, a University of Cambridge és a Vöröskereszt.

Hazai képviselet

A NETASQ termékcsalád teljes körű hazai képviseletét a Yellow Cube, a magyar tulajdonú IT-biztonsági disztribúciós cég látja el. Az államigazgatási és vállalati referenciákkal rendelkező vállalat vírusvédelemmel és spamszűrő megoldásokkal is foglalkozik, így például Magyarország második legnagyobb ingyenes levelezőrendszerében kétmillió magyar postafiók spamszűrését végzi. A Yellow Cube nem csak forgalmazóként, de biztonsági szakértőként is régóta jelen van a hazai piacon, az elmúlt év során már elindított hálózatbiztonsági képzéseivel pedig a NETASQ háromszintű (Admin, Expert és Expert+) szakmai minősítéseinek megszerzésére is folyamatosan lehetőséget biztosít. A Yellow Cube több mint 300 viszonteladóból álló partneri hálózatával az egész ország területén biztosítja a NETASQ hálózatbiztonsági eszközök elérhetőségét és szakértő beállítását.