uTorrent Remote: torrentek Androidon

Milkovits Gábor, 2011. február 6. 15:17

A BitTorrent új uTorrent Remote alkalmazásának segítségével a felhasználók ezentúl Android okostelefonjukról is kezelhetik számítógépes torrentjeiket, beleértve a letöltött fájlok elküldését az otthoni PC-re.

A BitTorrent új megoldása a következő generációs uTorrent 3.0 PC-szoftverrel működik együtt, amely egyelőre csak alfa tesztváltozatként tölthető le. Az alkalmazás felületéről ellenőrizhető a le- és feltöltött torrentek státusza, lehet hozzáadni, megállítani, elindítani, vagy éppen eltávolítani őket, illetve a letöltött fájlok elküldhetők a számítógépre. Emellett másik irányban, a PC-ről is át lehet küldeni ezeket a mobiltelefonra, bár a lejátszhatóság már attól függ, hogy az adott mobilon van-e ehhez szükséges szoftver.

A BitTorrent az alkalmazással együtt igyekszik reklámozni Vodo nevű, ingyenes letöltő-oldalát, amelyen kizárólag legális torrentek találhatók. A hosszú távú cél nyilvánvalóan az, hogy a torrent alkalmazások az illegális letöltések helyett a tartalmak terjesztésének jogszerű és számos előnnyel bíró eszközeivé váljanak.