Verne évfordulós Google-doodle

forrás Prim Online, 2011. február 8. 13:45

Utoljára Karácsonykor írtunk a Google (tipo)grafikus játékairól a google.com oldalon megjelenő G-O-O-G-L-E betűkkel, ma ismét egy ilyen játékos nap van, Jules Verne születésnapja alkalmából tengeralattjárón merülhetünk a mélybe.

A kép jobb oldalán vezérelhetjük a fordulást vagy a merülést, s ezt nem csak az ablakokban érzékelhetjük az élővilág változásán keresztül, hanem a baloldali műszereken is.

 

Természetesen - ha valaki rákattint magára a logóra - a találatok is a nálunk nevében is magyarosított Verne Gyula előtt tisztelegnek, egy magyar böngészőből a Vernéhez kapcsolódó magyar oldalakhoz juthatunk.

Karácsonyi hírünkben már megírtuk, hogy  egy ilyen kép elkészítésén 5 művész dolgozik, mintegy 250 órát, és azt is, hogy az első doodle-t 1998-ban készítette Lany Page és Sergei Brin, a „Távol vagyok” üzenetet akarták rajzzal helyettesíteni. Azóta a Google logó körüli rajzok egyre inkább elterjedtek. Egyrészt emlékeztetik a böngészőt az aznapi jeles eseményre, másrészt vonzóbbá és változatosabbá teszi az oldalt.

Az alábbi helyen kedvünkre böngészhetünk a korábbi Google-doodle-k között, (s közben egy kis irodalmi, történelmi jártasságra is szert teszünk): http://www.google.hu/logos/