Vodafone: kétszer ad, aki gyorsat ad...

forrás Prim Online, 2011. február 8. 16:55

A Vodafone a magyar EU-elnökséghez kapcsolódva komoly fejlesztéseket hajtott végre az elmúlt hónapokban. Az elnökségi munkát segítendő, a Vodafone jelentősen fokozta az ülések helyszínén, a gödöllői Grassalkovich-kastélyban és a budapesti Néprajzi Múzeumban a mobilinternet beltéri sebességét. Emellett Magyarország elsőként létrehozott mobilinternetes "szupersztrádája", a 21 megabites elméleti maximális letöltési sebességet nyújtó HSPA+ technológia is a magyar európai uniós tisztviselők és külföldi diplomaták rendelkezésére áll a Belvárosban.

A 2010 májusa óta tartó folyamatos növekedésnek köszönhetően az aktív adat előfizetések tekintetében a Vodafone a 2010-es év nyertese az NMHH adatai szerint a legmagasabb, 49,2%-os ügyfélszám növekedéssel. Kiváló mobiladat hálózatunknak köszönhetően, valamint a hazai piac legszélesebb okostelefon-kínálatával igyekszünk megteremteni a gyors, egyszerű és kényelmes mobilinternetezés lehetőségét minden felhasználónk számára, így a hazánkban tartózkodó európai uniós delegációk tagjainak is.” – emelte ki Dr. Beck György, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója.

A telekommunikációs szektor vezető európai mérnöki irodájának (P3 Communications) tanúsítványa alapján a magyarországi mobilszolgáltatók közül a Vodafone GSM/UMTS hálózatán érhető el a legnagyobb le- és feltöltési sebesség, valamint a leggyorsabb webböngészés a 3G-vel lefedett területeken. A mérések alapján az átlagos weboldal-betöltési idő és az átlagos válaszidő éppen feleannyi a Vodafone hálózatán, mint a piac többi szereplőjénél.

A 2010. november 2. és 19. között végzett felmérés során mindhárom hazai mobilszolgáltatót olyan településeken vizsgálták, ahol az összes operátornak van UMTS hálózata. A vizsgált helyek Budapest, Debrecen, Győr, Kecskemét, Nyíregyháza, Pécs, Szeged és Székesfehérvár városa, valamint az ezeket összekötő főutak. A Vodafone szélessávú mobilinternete jelenleg az ország 663 településén érhető el, így a beltéri lakossági lefedettség értéke meghaladja a 66,6%-ot. (A P3 Communications mérésének módszertana megismerhető, illetve az eredményéről kiállított hivatalos tanúsítvány letölthető a P3 Communications oldaláról:http://www.p3-cert.com/http://www.p3-certificates.com/.)