Költözik a Facebook

Vértes János Andor, 2011. február 9. 13:36

Kivételesen nem virtuális költözésről (azaz nem egy új URL-ről) van szó, hanem valódiról: a Facebook átteszi székhelyét Palo Altóból a San Francisco-i Öböl mentén elterülő Menlo Parkba, a Sun Microsystems korábbi irodaházaiba. Nem az első eset, hogy a felvásárolt, kiöregedett IT-óriások helyét elfoglalják az innovatív internetes vállalkozások: a Google Mountain View-i kampusza egykoron a nagyteljesítményű grafikus számítógépgyártó SGI otthonául szolgált. 

Miután a Sun-t felvásárolta az Oracle, feleslegessé vált az 57 hektárnyi területen felépített 9 Sun irodaház, miközben a Facebook - amelynek 1400 munkatársa van Palo Altóban és 2000 világszerte - lassan kinövi jelenlegi központját. Az új helyen viszont ha minden munkatársuk összejön, akkor is le tudnak parkolni (3700 parkolóhellyel rendelkezik az új kampusz) és egy darabig az irodák sem lesznek szűkek, közel 100 ezer négyzetmétert kalkulálunk a bejelentésben szereplő bő 1 millió négyzetlábból.

A kissé régimódi irodaházakból és közterekből egy fiatalosabb hangulatú birodalmat szeretne Zuckerberg és csapata varázsolni, még a június-júliusi beköltözés előtt.