Új Yahoo termék: Livestand, avagy személyre szabott hírek

Szabó Ákos, 2011. február 10. 23:22

Új szolgáltatást vezetett be ma a Yahoo: a Livestand egy személyre szabott böngésző a tablet és más mobil eszközök használóinak, amellyel a felhasználó testreszabott információkhoz juthat:  például az időjárásjelentés igazodhat a naphoz, órához és a földrajzi helyhez, vagy beállíthatjuk, milyen híreket olvasnánk szívesen.

Jelenleg még csak a Yahoo tulajdonában lévő tartalmakat érhetjük el a Livestand segítségével, vagyis a Yahoo Sport, Yahoo News, Flickr, OMG és a Yahoo Contributor Network oldalak tartalmát tudjuk kedvünk szerint alakítani. A tervek szerint később más tartalomszolgáltatók is csatlakozhatnak a rendszerhez.  

Carol Bartz ügyvezető igazgató barcelonai Mobil Világkongresszuson is a Livestandről kíván beszélni, amely először Android és iPad tableteken lesz elérhető.

A tabletek megjelenése óta rengeteg kifejezetten tabletekre írt hírolvasó jelent meg, nem beszélve a kifejezetten iPad-re írt újságokról mint például a The Daily (http://hirek.prim.hu/cikk/80674/) Ezekhez képest a Yahoo egyelőre nem jelent többet. Sikere azon múlik, mennyire tudja gazdagítani a tartalmakat más, Yahoo-n kívüli forrásokból.