Minősített vírusirtó Mac-re

forrás Prim Online, 2011. február 11. 13:26

A Macintoshra írt vírusirtók között az ESET szoftvere a világon elsőként nyerte el a független ICSA Laboratórium minősítését, mely igazolja, hogy a NOD32 vírusirtó OS X platformon is megbízhatóan működik és kiemelkedő teljesítményt nyújt.

„Napjaink OS X és Microsoft Windows operációs rendszereket együttesen futtató heterogén számítógépes környezetében a kártevők terjedése az eltérő platformok között valódi fenyegetést jelent” - nyilatkozta Andrew Hayter, az ICSA Laboratórium kutatásvezetője. A szakember hangsúlyozta, hogy az intézet által kiadott minősítés megmutatja a felhasználóknak azokat a termékeket, melyek mindkét operációs rendszeren biztonságot nyújtanak.

A NOD32 már korábban megszerezte a Windows operációs rendszerre vonatkozó minősítéseket, a laboratórium mostani tesztje pedig igazolja, hogy a vírusirtó valós idejű, megbízható védelmet nyújt OS X platformon is, miközben nem fogja vissza a számítógép teljesítményét. A minősítés megszerzéséhez az ESET NOD32 Antivirus Business Edition for Mac OS X programnak szigorú tesztsorozaton kellett bizonyítania, hogy képes megvédeni a felhasználókat a vadon élő és egyéb számítógépes vírusok ellen, miközben nem ad téves riasztást, és karanténba zár minden kártevőt. A tesztelés alatt a termék asztali számítógépeken, laptopokon, és vállalati szervereken is bizonyította védelmi képességét. Az ESET NOD32 Antivirus Business Edition for Mac OSX otthoni felhasználóknak szánt változata az ESET Cybersecurity, amely ugyanazt a keresőmotort tartalmazza.

Az ICSA Laboratórium OS X platformra vonatkozó minősítését az ESET vírusirtó szoftvere a világon az elsőként szerezte meg. A szervezet Linux platformon egyelőre nem teszteli a vírusirtókat. Az ICSA Laboratórium tesztjeiről, minősítési programjáról és követelményeiről további információt olvashat a laboratórium weboldalán, ahol a minősített termékek teljes listája is megtalálható.