Módszertani vita: az NMHH számára készülő mérések szerint a T-mobile a leggyorsabb

Forrás: T-Mobile, 2011. február 11. 14:34

"Kétszer ad, aki gyorsat ad" hírünket, és a vetélytárs mobilszolgáltató hirdetésekben megjelent adatait is vitatja a T-Mobile mai sajtóközleménye, amelyben leszögezik, hogy "a hazai mobilszolgáltatók mérései alapján a T-Mobile-nál érhető el a leggyorsabb szélessávú mobil adathálózat".

 

A 229/2008. (IX.12.) Korm. rendelet szerinti adatszolgáltatás kapcsán a hazai mobilszolgáltatók többek között a szélessávú le- és feltöltési sebességek mérésére vonatkozóan azonos, minden szereplő által elfogadott módszertanban állapodtak meg. Ennek köszönhetően a mobilszolgáltatók évente elvégzett méréseinek eredményei egymással összehasonlíthatók. Az évenkénti méréseket a szolgáltatók maguk végzik el saját mobil adathálózatukra vonatkozóan, és az összegzett adatokat megküldik az NMHH-nak, valamint saját honlapjukon is közzéteszik azokat. Az országban így ez az egyetlen olyan, a szélessávú mobilhálózatokra vonatkozó adatszolgáltatás, amely egységes, minden mobilszolgáltató és az NMHH által elfogadott mérési módszertanon alapul. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) számára kötelező éves adatszolgáltatás keretében készülő mérések legújabb, most közzétett adatai szerint a T-Mobile szélessávú mobil adathálózatán jellemzően 2,45 Mbps le- és 818 kbps feltöltési sebességet biztosít. Jellemzően 1 Mbps-mal nagyobb letöltési sebességet nyújtva előfizetőinek, mint a második helyezett mobilszolgáltató.

Ezt a hírt egészíti ki Király István, a Magyar Telekom marketing vezérigazgató-helyettese a vetélytársra való utalással: „A legújabb eredmények különösen érdekesek annak tükrében, hogy meglepetésünkre egyik versenytársunk hirdetéseiben igyekszik magához kötni a „leggyorsabb mobil adathálózat“ minősítést. Meggyőződésem, hogy az ügyfelek tájékoztatása csak iparágon belüli, egységes, konszenzusos mérések alapján lehet pontos és hiteles. Az általunk hivatkozott, és a T-Mobile elsőségét bizonyító mérés ilyen“ .