Új Galaxy Tab, új Galaxy S: nagyszabású Samsung-bemutató az MWC előestéjén

Szabó Ákos, 2011. február 13. 18:10

Az előzetes híresztelések igaznak bizonyultak: a Samsung ma este hat órakor "kipakolt", a barcelonai Mobile World Congress előestéjén lerántotta a leplet nem csupán a Galaxy Tab második generációjáról, hanem a 4,27 hüvelykes Super Plus AMOLED kijelzővel szállított új Galaxy S-ről is.

Ahogy erről már az előzetes hírek alapján beszámoltunk: az új Galaxy tab 2 10,1 hüvelykes kijelzőjének felbontása 1280x800 pixel. Hasonlóan a Motorola Zoom-hoz, az Android 3.0 fut rajta.

A tablet hátoldalán van a 8 megapixeles kamera, amely képes HD videó-felvételre is. A 2 darab kettős surround hangszóró tökéletes multimédiás élményt nyújt.

 

 

A Galaxy S 2 telefon 4,27 hüvelykes Super plus AMOLED kijelzőjének 800x400 pixel a felbontása. A telefonba is bekerült a 8 megapixeles kamera auto-fókusz funkcióval, és emellé a front oldalra egy 2 megapixeles kamera a videotelefonhoz.

Az új Galaxy S a 2.3-as Androiddal (Gingerbread), 16 illetve 32 GB memóriával kerül a boltokba, és minden van benne, amit az ember csak elvárhat egy 2011-es okostelefontól: AGPS, digitális iránytű, gyroscope, gyorsulásmérő, közelítés-érzékelő és fényérzékelő. HSPA+ szabvány szerinti adatátvitelt is kínál, ami kétszer gyorsabb a 3G-nél (21 Mbps).