Gnómeó, Júlia és a HP

forrás Prim Online, 2011. február 19. 15:56

A néhány hete bemutatott Shakespeare-átiratban, a Gnómeó és Júlia című filmben - amelyben a két ellenséges családot aranyos kerti törpék törpék alakítják - a számítástechnika is főszerepet játszik:  az alkotók a HP Z munkaállomását és DreamColor kijelzőjét alkalmazták. A Starz Animation által készített filmet február 10. óta játsszák a hazai mozik.

Shakespeare klasszikus szerelmi történetének törpékre átírt mutációja, a Gnómeó és Júlia, digitális 3D technológia segítségével készült; zenéjét Elton John komponálta. Az animációs film megszületését 11 éves előkészület előzte meg, míg a film koncepcióját vászonra vitte a számítógépes technikák használatában élenjáró Starz Animation.

A cég a Gnómeó és Júlia elkészítésének teljes folyamatában használta a HP Z munkaállomásait, a modellezési feladatoktól a megvilágításon keresztül, egészen a speciális hatások elkészítéséig. A Z munkaállomások olyan többszálas alkalmazások esetén ideálisak, mint például a mérnöki munka, a 3D-s grafikai tervezés, az egészségügyi és pénzügyi terület, vagy az olajkitermelés.

 A Starz Animation a HP DreamColor kijelzőjét használta a film tervezése során, amellyel az alkotók számára lehetővé vált, hogy a precíz eredmény érdekében a színárnyalatokat mindig a maguk mélységében, valósághűen láthassák. A képernyő 1 milliárd aktív színt tud ábrázolni, ami 64-szerese a hagyományos kijelző teljesítményének.