Monopoly Live: Bankkártyával fizethetünk az új társasjátékban

Vértes Judit, 2011. február 20. 22:09

A héten New Yorkban megrendezett 2011 Toy Fair játékkiállításon a Hasbro a Monopoly új változatát mutatta be. A Monopoly Live minden tranzakcióját egy számítógép tartja számon, és vezérli. Készpénz helyett bankkártyával fizethetünk. Nincs szerencsekártya sem, a toronyba rejtett számítógép generál véletlen eseményeket, mint például egy lóverseny, vagy különleges akció. Egyedül a kis műanyag épületek maradtak meg a hagyományos játékból.

 Az új Monopoly Live társasjáték közepén  lévő torony mindent lát, mindent figyel, mint Sauron szeme. Infra szemeivel látja hová léptünk, mennyit kell fizetnünk, megmondja, mit kell tennünk.

A táblás társasjátékoknak most már fel kell venniük a versenyt az iPad, iPhone játékokkal is, de azért még nem kell temetnünk őket. A tálagépen ugyanis nem alkudozhatunk a játékostársakkal a jobb üzlet reményében, nem könyöröghetünk fizetési haladékért, amit a másik meg is ad (hiszen bár nyerni szeretne, nem szeretné, ha még véget érne a játék), szóval elvész mindaz, amitől a társasjáték társas, és marad az, hogy egy számítógép könyörtelen utasításait kell követnünk. És persze az sem lehetséges, ami a Monopoly játék legizgalmasabb pillanatai közé tartozott, hogy játékostársunk nem veszi észre, amikor belépünk a frissen épített szállodájába… Csalás kizárva. Sauron szeme mindent lát.