Kiemelt helye van Magyarországnak a Samsung világában

MTI Sajtóadatbank, 2011. február 22. 08:33

A Samsung világában kitüntetett helye van Magyarországnak, a dél-koreai cég itt nyitotta meg több mint húsz évvel ezelőtt az első európai gyárát, s azóta a kezdeti 10 millió dollárról 4,3 milliárd dollárra növelte itteni bevételét - mondta Seok Pil Kim (Szeok Pil Kim), a Samsung Electronics európai elnöke a Samsung Forum 2011 budapesti rendezvényének hétfői megnyitóján.

A Samsung Európai Regionális Konferenciája a dél-koreai cég legnagyobb high-tech rendezvénye Európában, amelyen a legújabb fejlesztéseket mutatja be.

Az egyhetes rendezvény megnyitóján részt vevő Schmitt Pál köztársasági elnök beszédében elmondta: öröm, hogy az igényességéről híres Samsung az elmúlt két évtized során jelentős beruházásokat hajtott végre Magyarországon, s több kulcsfontosságú gyártást telepített ide.

Aláhúzta, a gödi, a jászfényszarui és a szigetszentmiklósi egység több ezer magyar embernek ad hasznos, modern körülmények között végezhető, értelmes munkát.

Elmondta: a világ egyik legnagyobb vállalatbirodalmának jelenléte növeli a magyar gazdaság erejét, s példát mutat más befektetőknek is.

A köztársasági elnök, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjaként elismerését és köszönetét fejezte ki a Samsung nemzetközi szinten mutatott társadalmi felelősségvállalásért, s azért, hogy a nemzetközi és a magyar olimpiai mozgalom kiemelt támogatója.