Szebb, jobb videó a mobilon - új Cisco szolgáltatások a mobil adatforgalom menedzseléséhez

forrás Prim Online, 2011. február 22. 11:21

 A Cisco újdonsága, az angol Monetization, Optimization, Videoscape Experience szavak rövidítéséből összeálló MOVE elnevezésűkeretrendrendszer megkönnyíti a szolgáltatók számára a gyors ütemben növekvő mobil adatforgalom kezelését, valamint az videós, tévés szolgáltatók piacra vitelét.

Az új Cisco MOVE megoldások a teljes mobilhálózatot lefedik a klienstől a hálózaton át a felhőig, és felépítésüknek köszönhetően rugalmasan kiszolgálják a növekvő mobil adatforgalmat, különös tekintettel a mobil videotartalmakra. A nemrég közzétett Cisco Visual Networking Index (VNI) 2010–2015-ös időszakra vonatkozó globális mobil adatforgalom-előrejelzése szerint 2015-re a világ mobil adatforgalmának a kétharmadát videofájlok teszik majd ki. A mobil videoforgalom 2010–2015 között éves szinten várhatóan több mint a duplájára nő majd.

A Cisco MOVE keretrendszer részeként bejelentett innovatív technológiák közül a Cisco Mobile Videoscape a mobilszolgáltatók számára teszi lehetővé, hogy mobil videószolgáltatásokat nyújtsanak ügyfeleiknek, amelyek összekötik a  a mobilhálózatot a Cisco tartalomszolgáltatási hálózatokkal, illetve az azokon keresztül működtetett videoterjesztői hálózattal. A Cisco szolgáltatói Wi-Fi-megoldás a Wi-fi hálózatok bevonásával segíti a szolgáltatókat a mobil adatforgalom tehermentesítésében, míg a Cisco adaptív intelligens routing  a teljes hálózatra kiterjedő szolgáltatási intelligencia révén csökkenti a mobil adatforgalom költségeit. 

A Cisco MOVE megoldások a mobil adatforgalomra előfizetők számára jobb mobilvideós és WiFi élményt nyújt, emellett lehetővé teszi a mobilhasználat testreszabását.