DBH: négszázmilliós befektetés a felhőszolgáltató CE On-Demand Zrt-be

forrás Prim Online, 2011. február 23. 08:21

Az 5 milliárd forintos kockázati tőkelapot kezelő DBH Investment 410 millió forintot fektet az egri székhelyű felhő szolgáltatással foglalkozó Central Europe On-Demand Zrt-be (CE On-Demand).

A CE On-Demandnak jelenleg tíz országban vannak partnerei és ügyfelei Közép-Európában. A CE On-Demand Magyarországon egyedüliként foglalkozik kizárólag felhő szolgáltatásokkal a közép-európai piacra koncentrálva. Szolgáltatásai elsősorban partnerein keresztül érhetőek el. Jelenleg közel húsz stratégiai partnere van a cégnek, és piaconként legalább egy telekommunikációs szolgáltató, akik saját márkájuk alatt értékesítik a CE On-Demand felhőszolgáltatásait. A befektetett összeget a régión belüli további terjeszkedésre, valamint infrastrukturális fejlesztésekre kívánják felhasználni.

Ez az ötmilliárdos tőkelapot kezelő DBH Investment eddigi legnagyobb volumenű befektetése. 2010-ben a DBH Investment 855 millió forintot helyezett ki 3 technológia intenzív kis – és középvállalkozásba. A kockázati tőkealap 340 millió forintot invesztált a gyógyszertechnológiai fejlesztésekkel foglalkozó NANOFORM Magyarország Kft-be, 200 millió forintot az orvosieszköz-fejlesztésre és gyártásra szakosodott Proinvest Hungary Kft-be és 315 millió forintot az ipari automatizálási eszközök gyártására szakosodott C-TECH Menedzsment Kft-be.