Nagyobb teljesítmény, hosszabb üzemidő: új Sony noteszgépek

Széll Zoltán, 2011. február 23. 17:11

A Sony bevezette az Vaio „C” és „S” sorozatú noteszgépeket. Az új masinák legfontosabb jellemzője a nagy teljesítmény és a hosszú üzemidő.

Az S sorozatú csúcskonfiguráció Intel Core i7 processzorral, 8 GB RAM memóriával, ATI Radeon HD6630M grafikus processzorral, 128 GB-os SSD tárolóval, Blu-ray optikai meghajtóval, 13,3 hüvelykes LCD képernyővel és 3G WWAN modullal lesz kapható.

A Vaio S sorozat olyan konfigurációt is magába foglal, amely Intel Corei5-2410M processzort, 4 GB RAM memóriát, ATI Radeon HD6470M GPU-t, 500 GB-os merevlemezes meghajtót és DVD-ROM optikai meghajtót tartalmaz. A mindössze 24 mm vastag noteszgép súlya csak 1,75 kg.

Érdekesség, hogy az új Vaio S-sorozatú noteszgépek a masina aljához erősített és csatlakoztatott ún. „okos telep”-et is használnak. A noteszgép elsődlegesen lítium-polymer telepet használ, amely maximum 7 óra üzemidőt biztosít. Az opcióként kapható második ’okos telep' további 7 óra működést tesz lehetővé. Ez a telep 12 mm vastag, szélessége és hosszúsága megegyezik noteszgépével és a masinától függetlenül tölthető.

A színes házban kapható Vaio „C” sorozat 14 hüvelykes LED hátoldali megvilágítású  képernyőt, Intel Core i5 processzort, 4 GB memóriát, 320 GB-os merevlemezes meghajtót, USB 3.0 kaput, HDMI kimenetet (3D támogatással) és beépített HD webkamerát tartalmaz.

A Sony Vaio C és S sorozatú noteszgépek márciusban kerülnek kereskedelmi forgalomba.