Árfolyam, horoszkóp, netpincér az IPTV-n

forrás Prim Online, 2011. február 28. 12:24

A T-Home új interaktív alkalmazásokat bevezetését és számos régi megújítását jelentette be IPTV szolgáltatásában. Újdonság a tévé képernyőjén megjeleníthető, automatikusan frissülő Árfolyam, a napi, heti, havi előrejelzéseket mutató Horoszkóp valamint a Netpincér  alkalmazás, amely segítségével a tévé képernyőjén keresztül lehet ételt rendelni. Megújult az indítópult, amely hosszabb távon kiváló „terepe” lesz az új innovatív szolgáltatások bemutatásának.

A menürendszerbe külön pontként bekerül a Téka TOP 10 funkció, amely segítségével az IPTV nézői közvetlenül a Videotéka Heti TOP10 menüpontjába jutnak, ahol válogathatnak az adott hét legnézettebb tartalmai közül.

A népszerű Sportkvízek interaktív alkalmazás ezentúl Kvízek szolgáltatásként lesz elérhető, a Webrádió  pedig gyorsabbá, áttekinthetőbbé és személyre szabhatóvá válik. Ez utóbbi segítségével széles kínálatból kiválasztva hallgathatjuk a népszerű rádióadókat, sőt bejelölhetjük kedvenceinket, hogy azokat indulás után közvetlenül elérhessük.

Természetesen mindezen újdonságokon felül az IPTV szolgáltatás korábban már megszokott funkciói - mint például a megállítható, visszatekerhető élő adás, a több mint 500 mozifilmet akár már tévépremier előtt kínáló Videotéka (VoD), az elektronikus műsorújság, a programozható műsorrögzítési lehetőség, a gyerekzár, Képek és zene alkalmazás stb. - is elérhetők maradnak.

A Deutsche Telekom, így a csoporthoz tartozó Magyar Telekom, Connected Life and Work elnevezésű jövőképe az előfizetők televíziója, számítógépe és mobilkészüléke között kínál zökkenőmentes szolgáltatás-elérést. Azaz a jövőben bármelyik eszközön elérhetjük az internetet, és ha éppen nem vagyunk otthon, akár mobilról is hozzáférhetünk például az IPTV alkalmazásaihoz, elindíthatjuk kedvenc műsorunk felvételét. A cél, hogy a képernyők átjárhatóak legyenek, minden terminálon hozzáférhessünk a személyes tartalmainkhoz, és ugyanazokat a szolgáltatásokat vehessük igénybe.