Nyitrai: a 100 százalékos széles sávú lefedettség a cél

MTI Sajtóadatbank, 2011. március 1. 09:04

A kormány célja az, hogy 100 százalékos legyen az országban a széles sávú internet lefedettség azért, mert ez növeli a versenyképességet, segíti a munkahelyteremtést és a kreatív iparágak fejlődését - mondta Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációs államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

A Vodafone Magyarország és a TV2 közös, a tv2.mobilnet szolgáltatást bemutató eseményén az államtitkár kifejtette: az internet szolgáltatás egyre mobilabb módon, egyre szélesebb sávon jut el az állampolgárokhoz, akik nemcsak a haszonélvezői, hanem alakítói is lehetnek ennek a folyamatnak. Hozzátette: a digitális fejlődésből Magyarország sem maradhat ki, ezért is dolgozta ki a kormány a digitális megújulási cselekvési tervet.

 Nyitrai Zsolt a bemutatott szolgáltatásról elmondta, hogy a közös megoldás támogatja kreatív iparágak fejlődését, illetve a televízió és az internet, valamint a mobilozás konvergenciáját.

 Elmondta, hogy mára az internet is a mindennapi élet és a mindennapi munka része lett, ezért fogadnak örömmel minden olyan kezdeményezést, amely hozzájárul az ország infokommunikációs fejlődéséhez, és elviszi a világhálót minél több számítógépre és telefonra.

 A Vodafone és TV2 által kifejlesztett szolgáltatás hűségszerződés és havidíj nélküli vehető igénybe, s négy különböző időtartamra szóló internetjegyet kínál televíziós videótartalommal. A feltöltőkártyás szolgáltatást az ország összes nagy Tesco áruházában lehet megvenni, az ügyfelek egyéni igényeiknek megfelelően 1 órás, 1 napos, 1 hetes vagy 1 hónapos internetjegyek közül választhatnak.