Csütörtökön jön a BI Évkönyv bemutató konferencia

forrás Prim Online, 2011. március 1. 17:32

A félnapos rendezvény bemutatja a BI fejlődésének fő irányait és betekintést kínál az üzleti intelligencia hazai alkalmazási trendjeibe.

Események és trendek a nagyító alatt
A konferencián áttekintésre kerülnek a 2010-es év legfontosabb eseményei, a termékújdonságoktól a cégfelvásárlásokig, kitérve a termékfejlesztési és akvizíciós stratégiákat mozgató trendekre is. Ilyen meghatározó trend például az önkiszolgáló üzleti intelligencia elterjedése, vagy a mobil BI megoldások egyre nagyobb népszerűsége.

Nem hiányzik a programból a szállítók kínálatának bemutatása sem, ami azért is különösen aktuális, mert az elmúlt néhány hónap alatt a nagyobb piaci szereplők szinte mindegyike fontos új verziót hozott ki termékéből. Az Oracle BI Suite 11g tavaly nyári és az IBM Cognos 10 őszi megjelenése után az SAP Business Objects platformja legújabb kiadásának nagy csinnadratta kísérte bemutatója a napokban zajlott le.

Mi várható a hazai piacon?
A konferencia egyik legérdekesebb része a BI-TREK kutatás tapasztalatainak bemutatása lesz. Az idén először elkészített felmérés eredményeiből kiderül, hogy a hazai szakértők az üzleti intelligenciában növekedésre számítanak 2011-ben, azonban ez a különböző technológiai és alkalmazási területekre nem egyformán vonatkozik.

Jó példa erre, hogy a nyílt forráskódú BI eszközök megjelenését a válaszadók jelentős része fontosnak tartja ugyan, de az open source által ígért előnyökről már erősen megoszlanak a vélemények, több szempontból is a klasszikus szoftvereket értékelték jobbnak a felmérés résztvevői.

A BI évkönyv bemutató konferencia 2011. március 3-án, csütörtökön kerül megrendezésre a NH Budapest hotelben. Az eseményre jelentkezni az BI évkönyv honlapján lehet.

További információ
www.bievkonyv.hu