Uniós Techshow a Millenáris Parkban: új Neumannok kerestetnek

forrás Prim Online, 2011. március 10. 17:21

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Mobilitás és Multimédia Klaszter az idén szakmai együttműködés keretében rendezi meg 2011. május 17-18-án a Millenáris Parkban azt a Magyar Innovációs TechShow kiállítást, amelyen Magyarország 21 leginnovatívabb XXI. századi magyar high-tech megoldását mutatják be. Hogy melyik lesz a 21 kiállított termék, az a "Keressük Magyarország Neumannjait" verseny keretében dől el, amelyre a pdf formátumban beküldött pályaműveket 2011. április 8-án 17.00 óráig várják a szervezők a  techshow@nfm.gov.hu e-mail címre.

Az Innovációs Techshowt a Mobilitás és Multimédia Klaszter először 2009-ben rendezte meg. Az idén a Magyar Innovációs Techshow a soros magyar elnökségi program innovációs kiállítása, amelyen az Európai unió hazánkba látogató képviselői, vezetői számára is bemutatják a magyar alkotó szellemet, a "Keressük magyarország új Neumannjait" versenyen kiválasztott 21 innovatív megoldást. A legjobb pályázók május 17-én egy magas szintű magyar és nemzetközi delegáció előtt, 18-án pedig egy egész napos program 500 fős közönsége előtt mutatkozhatnak be.

A pályázatra olyan - az elmúlt 1-3 évben kifejlesztett - megoldásokkal lehet nevezni, amelyek infokommunikációs technológiákra épülnek, nemzetközi újdonságtartalommal rendelkeznek, és elsősorban az egészségügy, a zöld gazdaság vagy a kreatív iparágak területén jelentenek innovációt. Tekintve, hogy egy kilállításról van szó, elvárás az is, hogy a megoldás bemutatható, legalább működő prototípus állapotban legyen.