Az openSUSE 11.4 már elérhető a LibreOffice első stabil kiadásával

forrás Prim Online, 2011. március 10. 17:29

A Novell által támogatott, világméretű openSUSE projekt keretében ma bejelentették, hogy már letölthető az openSUSE 11.4 . Az openSUSE 11.4 tartalmazza a LibreOffice stabil kiadását, valamint a korábbinál nagyobb teljesítményű Firefox 4.0 böngészőt. Emellett ebben a verzióban a népszerű nyílt forráskódú Scribus kiadványszerkesztő első Qt4-alapú kiadása is megtalálható.

A jobb teljesítmény és a legújabb hardvereszközök támogatása révén az openSUSE 11.4 jelentős fejlesztéseket kínál, többek között az új Broadcom vezeték nélküli hálózati eszközök illesztőprogramját, melynek köszönhetően számos új notebook válik azonnal használhatóvá a vásárlás után. Továbbá az openSUSE közösség bemutatta a Tumbleweed kezdeményezést, az openSUSE 11.4 folyamatos frissítési csomagtárát. A népszerű, külső fejlesztőtől származó Packman csomagszolgáltató szintén átszervezte és optimalizálta tárhelyeit az openSUSE 11.4 kiadásának megfelelően. Az openSUSE disztribúcióhoz számos új és frissített csomagot kínáló Packman csapat szintén bevezeti a Tumbleweed támogatását.

Az openSUSE 11.4 továbbra is választási lehetőséget kínál az ügyfeleknek az asztali számítógépek terén, a teljes körű szolgáltatásokat nyújtó KDE Plasma és GNOME felületektől kezdve a kis erőforrás-igényű XFCE és LXDE környezetekig, amelyeket élvonalbeli funkcionalitás és a legújabb Linux ajánlatok egészítenek ki.

openSUSE 11.4