Testreszabott hírek

Vértes Judit, 2011. március 11. 19:44

A LinkedIn egy sor új szolgáltatással próbálja erősíteni a hálózatát, bár ehhez nem mindenben kapja meg erősebb testvérei, mondjuk a Facebook támogatását. Az üzleti közösségeket szervező site bevezette az új LinkedIn Today szolgáltatást. Az újságszerű oldalon a LinkedIn összegyűjti a felhasználó számára leginkább releváns híreket, információkat.

A történeteket a LinkedIn a felhasználó internetes szokásai alapján választja ki, de megjelölhetjük a Twitteren is, hogy miketkedvelünk, s ez is érvényesül a válogatásban, ha kapcsolatba lépünk a LinkedIn oldalával. A LinkedIn szeretné elérni, hogy Facebook Like megjelölés is beépülhessen az algoritmusba, de egyelőre ez a kapcsolat még nincs meg. A szolgáltatás már nem csak PC-n, hanem iPhone-alkalmazásként is működik, ahol talán még fontosabb, hogy előtérbe kerüljenek az olvasó érdeklődési körének megfelelő hírek.

A LinkedIn Today ezen kívül segíti a hivatalos kapcsolatok építését, és - mint ez a LinkedIn egész közösségépítő filozófiájára igaz - alapvető küldetésének tekinti, hogy segítsen az embereknek munkát találni.