Április 12-én lesz a Magyar Telekom közgyűlése

MTI Sajtóadatbank, 2011. március 16. 08:12

A Magyar Telekom Nyrt. április 12-én tartja éves rendes közgyűlését fővárosi székházában, amelyen egyebek mellett döntenek a társaság 2010. évi konszolidált éves beszámolójának elfogadásáról, az adózott eredmény felhasználásáról és az osztalékfizetésről.

A társaság közleménye szerint a közgyűlésen a részvényes jogait személyesen vagy meghatalmazottja útján gyakorolhatja. A közgyűlésen a részvényesi jogok gyakorlására az a személy jogosult, akinek nevét - lezárásának időpontjában - a részvénykönyv tartalmazza. A részvénykönyv lezárásának időpontja 2011. április 1. 15 óra.

 Amennyiben a közgyűlés nem határozatképes, az igazgatóság a megismételt közgyűlést április 26-án 11.00 órára az eredeti napirenddel és helyszínnel hívja össze. A megismételt közgyűlés a megjelent részvényesek számától, szavazati arányától függetlenül határozatképes.

 A Magyar Telekom igazgatósága részvényenként 50 forint osztalék kifizetésére tesz javaslatot a közgyűlésnek a 2010. év gazdálkodása után.

 A társaság tavaly 74 forint osztalékot fizetett. Az osztalék kifizetésének javasolt kezdő napja 2011. május 12.

 A cég szerint a javasolt osztalék összhangban van a társaság osztalékpolitikájával, miszerint az eladósodottsági rátát (a nettó adósságnak a nettó adósság + összes tőkére vetített arányát) a 30-40 százalék közötti céltartományban kívánja tartani. A javasolt osztalékszint figyelembe veszi továbbá a magyar távközlési szektorra kivetett különadó hatását.

 A Magyar Telekom 2010-ben 609,6 milliárd forint bevételt és 64,4 milliárd forint nettó eredményt ért el a konszolidált, nem auditált, nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) alapján készült eredménykimutatás szerint. A cég tavaly 27 milliárd forint különadót fizetett be a költségvetésbe. A bevétel 5,3 százalékkal, a nyereség 17,1 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál.

 Az osztalékot a magyar számviteli szabvány szerinti eredmény alapján állapítják meg.