Okostelefonok papjai - android ismeretterjesztés a Telenortól

Galvács László, 2011. március 17. 19:00

A Telenor - amely láthatólag szeretné, ha a cég neve és az Android-telefonok között asszociációs lánc alakulna ki –decemberben indította útjára edukációs kampányát, hogy minél többen, minél közelebbről ismerhessék meg az Android világát, valamint a legjobb és a leghasznosabb alkalmazásokat, s azóta immár a harmadik Android Workshop Spotlight rendezvényet tartotta meg a közelmúltban.

Az idei márciusi találkozón az okostelefonok újdonsült és értő papjainak sorából mindössze két laikus hitetlen lógott ki: a hallgatóságból e tudósítás írója, míg az „előadók” közül Fábry Sándor. Kissé pontatlan itt az „előadó” kifejezés, hiszen az eseményen megjelent sztárvendégek, az említett showman mellett Béres Alexandra, Peller Mariann, Pantl Péter, Rácz Félix és Berényi Konrád kerekasztal-beszélgetésen számoltak be személyes tapasztalataikról. Fábry Sándornak - saját bevallása szerint - nem sok élménye van e téren, de ez nem akadályozta meg abban, hogy a tőle megszokott módon nyomja a showdert, akár a mobilinternet előnyeiről. Merthogy Magyarországon még mindig alacsony azoknak a száma, akik telefonjukat internetezésre is használják, ámbár a Telenor legfrissebb kutatásai szerint a hazai netezők legnagyobb része hallott már az okostelefonokról.

Az ilyen kütyük által kínált lehetőségek széles körben még nem ismertek, sőt azok sem feltétlenül használják ki a funkciókat, akiknek már van hasonló készülékük. A Telenor tehát ismeretterjesztő missziót vállalt, legfőbb célja meggyőzni a hitetleneket, kétkedőket vagy egyszerűen csak közömbösöket arról, hogy az okostelefon és az Android egyszerű, felhasználóbarát és praktikus, maga a marokba szorított világlexikon. De azért ne felejtsük el – emlékeztetett ezúttal tényleg személyes tapasztalata alapján Fábry Sándor –, hogy ezekkel az olykor gazdáiknál is intelligensebb készülékekkel egyébként telefonálni is lehet…