SAS analitika már iPad-en és iPhone-on is

forrás Prim Online, 2011. március 18. 09:38

Az üzleti döntéshozók és vállalatvezetők ezentúl mobilinternet segítségével bárhonnan, könnyen hozzáférhetnek a vállalati üzleti intelligencia lekérdezésekhez. A legújabb döntéstámogató eszköz a MeLLmo, és a SAS közös terméke.

Az újdonság többek között abban nyújt támogatást, hogy a vállalat rendkívül gyorsan reagáljon a piaci mozgásokra, aminek számos szektorban kritikus jelentősége van. Például egy gyártó cég értékesítési csatornákkal foglalkozó menedzsere éppen üzleti úton lehet, amikor azt tapasztalja, hogy az egyik, jellemzően lassan mozgó terméke tekintetében hirtelen megugrik a rendelésszám. A menedzser mobilján azonnal ellenőrizni tudja a termék előállításához szükséges alkatrészek raktárkészletét, és azonnal megteheti a szükséges intézkedéseket. 

Az újdonság két szoftvert, a Roambi ES3 nevű mobil üzleti intelligencia alkalmazást és a SAS Enterprise BI Server  megoldást egyesíti. Az integrált rendszernek köszönhetően a döntéshozók online vagy offline üzemmódban bármikor és bárhol hozzáférhetnek a legfrissebb illetve legfontosabb SAS adatokhoz és riportokhoz, amelyeket interaktív felületen kezelhetnek. Az eszköz iPhone-on és iPad-en egyaránt használható, először 2011 áprilisától érhető el a felhasználók számára.