A Xerox idén is ott van a világ legetikusabb cégei közt

forrás Prim Online, 2011. március 19. 16:17

2007 óta állítja össze a rangos New York-i Ethisphere Institute kutatóközpont a világ legetikusabbnak tartott cégeit felsoroló évi rendes listáját, amelyen nincsenek elsők vagy utolsók, mert ezen mindenki egyformán győztes – adta hírül a Forbes magazin.

A Xerox vállalat ebben az esztendőben is felkerült a listára, amelyre idén 3000 vállalat jelölte magát, ám ezek közül csak 110 felelt meg az elvárásoknak. Az analíziseket több mint száz ország harminchat iparágában folytatta le a kutatóközpont a saját szabadalmaként számon tartott E. Q. (Etikai Kvóciens) alkalmazásával, amely a cégek teljesítményét objektív és egységes módon méri. A kiválasztási folyamat során vizsgálták többek közt a vállalatok bírósági, szabályszegési eseteit, az innovatív beruházásaikat, illetve kutatták a társadalom fejlesztéséért tett erőfeszítéséket, és figyelmet szenteltek a rangidős üzletemberek ajánlásaira éppúgy, mint a beszállítók és a fogyasztók véleményeire.

A teljes lista itt érhető el: http://www.forbes.com/2011/03/15/most-ethical-companies-leadership-responsibility-ethisphere.html