Az Olympus XZ-1 nyerte a Red Dot Design Award termékdizájn díját

Kiss Ádám Zoltán, 2011. március 19. 18:44

A szabályokat felrúgó XZ-1 digitális kompakt fényképezőgép lett a Red Dot Design Award 2011-es termékdizájn díjának tulajdonosa.

eXtrém XZ-1
A Takeshi Nohara és Kensei Ito által tervezett, zsebméretű XZ-1 matt fekete és lakk fehér kivitelben választható, könnyű és érdekes megjelenésű gép többek között a rekeszérték, zársebesség, ISO és más paraméterek beállítására alkalmas mechanikus objektív körüli gyűrűvel rendelkezik. Külső adottságai mellett az XZ-1 a legelső kompakt, mely tükörreflexes minőségű objektívvel rendelkezik – mely az i.ZUIKO DIGITAL (1:1.8-2.5, 28-112mm) névre hallgat és mellesleg az egyik leggyorsabb objektív a piacon. A másik két fő jellemző a nagyméretű (1/1.63”), szuper érzékeny CCD és gyors TruePic V képprocesszor. E három összetevő által a fotók és a HD videók széltől szélig élesek maradnak még gyenge fényviszonyok mellett is – és így az XZ-1 a hozzáértő amatőrök és a második gépet kereső profi fotósok számára is hasznos fényképezőgép. Az Olympus fogyasztói termékek részlegének európai marketingigazgatója, Miquel-Àngel García nyilatkozatában megemlíti: “Nagyon büszkék vagyunk, hiszen az új XZ-1 ezek szerint nem csak a technológiával hódít a piacon – a dizájn ugyanúgy elismerést kelt.”


A Red Dot Design Award díjról
Az 1955-ben alapított Red Dot Design Award ma a világ egyik legrangosabb, legnagyobb elismerést jelentő tervezői díja. A zsűri nemzetközileg elismert, válogatott design szakértőkből áll, akik a termékeket innováció, funkcionalitás, ergonómia és számos más szempont szerint vizsgálják. Az ünnepélyes Red Dot díjkiosztó minden évben a design világának egyik legnagyobb várakozást keltő eseménye.