Hogyan segítheti az informácótechnológia a fogyatékkal élőket - eVita

forrás Prim Online, 2011. március 20. 22:26

Az eVITA (ÉletVitelt segítő Infokommunikációs Technológiák és Alkalmazások) Nemzeti Technológiai Platform március 24-én 13 órától szakmai fórumot rendez a Nemzeti Innovációs Hivatalban, ahol bemutatják az eVITA céljait, összefoglalják a hazai eredményeket, megvitatják a további terveket.

 

 

Az eVITA Platform 2007-ben alakult meg. Tagjai azzal foglalkoznak, hogy hogyan lehet a már ma is elérhető infokommunikációs eszközökkel segíteni az idősebbek, a fogyatékossággal élők mindennapjait, követni és segíteni a különféle terápiás eljárások betartását, hozzájárulni az egészség megőrzéséhez és fejlesztéséhez.

A Fórumon néhány gyakorlati alkalmazásra kész megoldás mellett bemutatják és vitára bocsátják a Platform kutatás-fejlesztési és innovációs tervét.

Az eVITA Platform honlapjának címe ez: http://evitaplatform.hu/, a március 24-i Szakmai Fórum részletes programja a http://evitaplatform.hu/hu/forum-2011-03-24 és a http://www.nih.gov.hu/aktualis-hirek-esemenyek/evita-nemzeti oldalakon nézhető meg.

A rendezvény nyilvános, de előzetes jelentkezéshez kötött, jelentkezni a http://www.nih.gov.hu/aktualis-hirek-esemenyek/jelentkezesi-lap-2010 oldalon lehet.