A Microsoft beperelte a Barnes & Noble céget Android alapú eszközei miatt

Vértes Judit, 2011. március 22. 00:49

A Microsoft bírósági eljárást indított a szabadalmi jogok megsértése miatt a Barnes & Noble cég és az ő Android alapú tablet és e-olvasó gyártó vállalatai ellen. Az alperesek között szerepel a Foxconn International Holdings és az Inventec Corporation is. A Microsoft korábban a Motorolát perelte, szintén Android rendszerű eszközei miatt.

A szoftver-óriás arra hivatkozott, hogy több felhasználói eszköz, mint például a különböző oldalak közötti léptetés, a dokumentumok kezelésének módja is a Microsoft szabadalommal védett funkciói közé tartozik. „Az Android platform több ponton megsértette a Microsoft szabadalmi jogát, az Android eszközöket gyártó cégeknek tiszteletben kell tartaniuk a Microsoft szellemi tulajdonjogait” – mondta Horacio Gutierrez egy sajtóközleményben.  A Microsoft megpróbált tárgyalni a licensz megvásárlásáról a Barnes & Noble valamint partnercégei képviselőivel, de a visszautasítás után kénytelen volt jogi útra terelni a vitát a felhasználók, partnerek és részvényesek érdekeinek védelmében.

A Microsoft számtalan szabadalma ellenére ez csak a hetedik ilyen jellegű per a cég 36 éves történetében – mondta Gutierrez.

A Barnes & Noble szóvivője nem nyilatkozott a perrel kapcsolatban.