A képzelet ereje: TEDxDanubia konferencia Magyarországon

Vértes János Andor, 2011. március 22. 23:55

A TED a világ talán legizgalmasabb és legkeresettebb, nem szigorúan szakmai jellegű konferenciája, misszióját a "gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni" (Ideas Worth Spreading) szlogen fogalmaz meg legtömörebben.  A TEDxDanubia TED konferencia hivatalos magyarországi változata, amelyet Tomicah Tillemann, Hillary Clinton, Freund Tamás, Csermely Péter, Csányi Vilmos és más kiváló előadók részvételével március 25-én első ízben rendeznek meg Magyarországon.

"A képzelet ereje" címet viselő konferencia arra keresi a választ, hogy mi is a képzelet, hogyan működik, miért olyan fontos és hasznos számunkra napjaink változó világában. A TED konferenciák 18 perces vagy rövidebb, gondolatébresztő és szórakoztató előadásokkal rendkívül intenzív és inspiráló élményt jelentenek. A TED célja, hogy a határokon minden értelemben átívelően, az élet legkülönfélébb területeiről és a világ minden tájáról összegyűjtse a legérdekesebb, legtartalmasabb, leginnovatívabb és leginspiratívabb gondolkodókat és alkotókat. A TED konferenciák olyan intenzív és stimuláló közeget teremtenek, ahol egymást és egymás által a világot és önmagukat jobban megismerhetik a résztvevők, valamint gazdagíthatják gondolkodásukat. Ezáltal új, innovatív megoldások és projektek jöhetnek létre. 

A TEDxDanubia főtámogatója a Magyar Telekom, mivel a rendezvény jól illeszkedik a Magyar Telekom "hello holnap!" néven elindított programjába. A vállalat szerteágazó és sokszínű fenntarthatósági tevékenységeit, így a társadalmi felelősségvállalásait, adományozási tevékenységét, gyakornoki programját, esélyegyenlőségi kezdeményezéseit is mind a hello holnap! név alatt kommunikálja. A Magyar Telekom a tudomány népszerűsítésén keresztül is aktívan hozzájárul a digitális felzárkózáshoz és a társadalmi esélyegyenlőség erősítéséhez. Az ország vezető infokommunikációs szolgáltatójaként elkötelezte magát, hogy mindenki számára hozzáférhetővé tegye a tudomány eredményeit a multiplatformos tartalomszolgáltatásai segítségével. Így az ismeretek, a tudás és az élmények bármikor és bárhol megoszthatók. 

A konferencián a Magyar Telekom innovációs laborja, a Kitchen Budapest (KIBU) a konferencia egyik előadójával, a kreativitás és innováció szakértővel, Gabor George Burt-el közösen kidolgozott játékra invitálja a résztvevőket, amelynek témája: "gyermekkori kreativitásod újraébresztése". A játék a konferencia után a KIBU honlapján a nagyközönség számára is meghirdetésre kerül egy pályázat formájában. 

A konferenciáról, programjairól és az előadókról bővebb információ a www.tedxdanubia.com weboldalon található.