Az OKI helyzete a földrengés után

forrás Prim Online, 2011. március 23. 14:47

Az OKI gyárai és dolgozói nem szenvedtek komoly sérülést a március 11-i földrengés következtében, a fukushimai bázison azonban - mint sok más környéken található informatikai és nem informatikai üzemben - károk keletkeztek.

Az OKI főként a japán piacra szánt egyes nyomtató típusait és kellékanyagait gyártja itt, amelyeknek termelését a cég ideiglenesen leállította a rengés után. A helyreállítás még tart, de az üzemet időközben újraindították.

Az OKI központjában létrehozott Földrengés Helyreállító Egység - a cég elnökének, Hideichi Kawasakinak vezetésével - folyamatosan információkat gyűjt a cégcsoport munkatársairól és családtagjairól, mindenben támogatja őket. Az egység részt vesz a földrengés és cunami sújtotta térség helyreállítási munkálataiban, kiemelten a szociális infrastruktúra rendszerek, közművek, kórházak megsegítésével.

Az OKI közleményében leszögezi, mindent megtesznek azért, hogy az ügyfelek és partnerek világszerte semmiféle fennakadást ne szenvedjenek a termékellátásban és a szolgáltatásokban.