LightSquared 4G vezeték nélküli hálózat a Best Buy-nál

Vértes Judit, 2011. március 23. 23:20

A 4G vezeték nélküli hálózat amerikai fejlesztője, a LightSquared, március 23-án megállapodást írt alá a Best Buy kereskedelmi vállalattal szolgáltatásának elindításáról.  A LightSquared 15 potenciális üzletféllel tárgyalt már, ezek közül a Best Buy a legnagyobb. A Best Buy a Nextel 3G vezeték nélküli hálózatáról illetve a Clearwire 4G WiMax szolgáltatásról vált a LightSqared-re.

A LightSquared által kiépített új vezeték nélküli hálózat egyaránt használ műholdas és földi kommunikációt. A cég januárban kapta meg az engedélyt az LTE alapú hálózat kiépítésére. Az engedély feltételei között szerepel, hogy 2012-ig 100 millió embert, 2015-ig 260 millió embert érintő hálózatot kell kiépíteniük. A szolgáltatás elindítását év végére tervezik.

A cég nem közvetlenül a felhasználóknak kínálja szolgáltatását, hanem a vezeték nélküli hálózat szolgáltatóinak, illetve kereskedőknek.

A CTIA 2011 szakkiállítás egyik előadásán a LightSquared ügyvezető igazgatója, Sanjiv Ahuja elmondta, hogy a cég üzleti tervével nagy változásokat hozhat a vezeték nélküli hálózatiparban.