A Qik bemutatta az új iPhone-ra tervezett videóalkalmazását

OTS - Cégvonal, 2011. március 25. 08:02

A Skype által nemrég megszerzett mobilvideó szoftverfejlesztő Qik piacra dobta a legújabb, iPhone-ra tervezett alkalmazását, a Qik Video Connectet. Az alkalmazás lehetőséget teremt arra, hogy videóhívások, videóüzenetek és videómegosztás segítségével kapcsolatban maradjunk barátokkal és családtagokkal.

A Qik Video Connecttel a felhasználók egy élő videóhívással azonnal meg tudják osztani barátaikkal és családtagjaikkal hogy mi történik velük. És ha nem is tudják élőben felvenni a kapcsolatot, a pillanat apró részleteit is meg tudják osztani egy videóüzenettel. Még egy élő videólinket is posztolhatnak a Facebookon és a Twitteren, hogy a barátok láthassák a felveendő pillanatot. Az új közösségi videófeeddel könnyebb követni, hogy mit csinálnak a barátaink, hiszen értesítőket kapunk arról, hogy milyen videókat osztanak meg és azokat a videókat egyenesen a telefonról is meg lehet nézni. Legyen szó a szeretteinktől kapott üzenetről, a gyerekünk nyertes góljáról vagy a családtagokkal vagy barátokkal folytatott videóbeszélgetésről, a Qik segítségével könnyű felvenni és megosztani videókat, valamint kapcsolatot tartani velük.

Kétfajta alkalmazás érhető el a nagyközönség számára, a Qik Video Connect és a Qik Video Connect Plus.

A Qik Video Connect és a Connect Plus is képes élő videóbeszélgetésre 3G és WiFi hálózatok, beépített kamerájú iPhone-ok és iPod Touch-ok között. A Qik beépíti a telefonja kontaktlistáját így könnyen le lehet ellenőrizni, hogy mikor elérhető egy családtag vagy ismerős egy élő videóbeszélgetésre. Ha nem tudnak élőben beszélni, még akkor is lehet emailen vagy SMS-ben videóüzenetet küldeni nekik, mindegy, milyen készüléken vagy telefonhálózaton vannak.