A Föld Órája a Magyar Telekommal

forrás Prim Online, 2011. március 26. 12:16

Március 26-án a Föld Órájára figyel a nagyvilág. A Magyar Telekom 2008 óta csatlakozik a nemzetközi akcióhoz. Egy órára este elsötétülnek a vállalat nagyobb fényreklámjai, a T-Pont üzletek, az irodaházak világításai, valamint aznap egyes környezetbarát termékek 50%-os kedvezménnyel lesznek kaphatóak. 19 órától Budapesten, a Millenárison programok, koncertek várják az érdeklődőket, hogy felhívják a figyelmet a fenntarthatóságra és a klímavédelemre.

A Magyar Telekom hello holnap! mozgalma jegyében saját rendezvénnyel csatlakozik a világ legnagyobb önkéntes környezetvédelmi akciójához, a Föld Órájához. A Millenárison megrendezésre kerülő esemény kapcsán mindenkit arra bíztatnak a szervezők, hogy biciklivel érkezzenek. Almával is jutalmazzák a bringásokat, valamint mobil kerékpártolókat alakítanak ki a helyszínen. Ezzel is ösztönözve azt,hogy minél többen jöjjenek két keréken.

A rendezvényen a szervezők összegyűjtik a használt telefonokat, akkumulátorokat, és azt is megmutatják, hogyan lehet a hulladékot kreatív dolgokra felhasználni. A 19 órakor kezdődő eseményen forralt borral, fair trade teával, táncos flash mobbal várják az érdeklődőket. A 3. Fenntarthatósági Nap pályázatának nyertese, aTai Chi Teacher valamint a Heaven Street Seven együttes tart koncertet fél kilencig, amikor minden villanyt lekapcsolnak. A világítást a Föld Órája alatt lampionok, hello holnap! tüzek, ledes lufik és bringaerőmű  fogja helyettesíteni.

Az est folyamán kerül sor a hello holnap! fogadalmak díjátadójára. A www.helloholnap.hu oldalra bárki feltölthette a fenntarthatóság témájában videós vagy szöveges fogadalmát. A legötletesebb, legjobb fogadalmakat a vállalat értékes nyereményekkel jutalmazza.

Ezen a napon a T-pontokban egyes környezetbarát termékek fél áron lesznek kaphatóak.

A Föld Órája globális kezdeményezés megpróbálja felhívni a figyelmet a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Az akcióhoz csatlakozó vállalatok, intézmények és magánemberek minden év márciusának utolsó szombatján, este 20.30-kor világszerte lekapcsolják egy órára a világítást.