Létrejön a legnagyobb magyarországi álláskereső adatbázis

MTI Sajtóadatbank, 2011. március 29. 08:30

A munkaerő-kölcsönző és -közvetítő cégek legnagyobb magyarországi álláskeresői adatbázisa jön létre a Tele-Scope Személyzeti Tanácsadó Kft. és a JOB Személyzeti Tanácsadó Kft. (JOB Kft.) egyesülése után. A két cég közös adatbázisában több mint 104.000, főként diplomás munkavállaló érhető el - közölte a fúzió után JOB Személyzeti Tanácsadó Kft. néven tovább működő cég.

A JOB Kft. szellemi, diplomás kölcsönzött munkavállalóinak száma eléri a 200 főt, éves árbevétele az 1,2 milliárd forintot - olvasható a közleményben.

 Az új cég a jövőben fő tevékenysége - a kölcsönzés és közvetítés - mellett többek között rehabilitációs üzletágát fejlesztené tovább, vagyis a megváltozott munkaképességűek nyílt munkaerő-piaci integrálására koncentrálna. Ennek első lépéseként együttműködési nyilatkozatot írtak alá a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja (MEREK), és a Down Egyesület vezetőivel.

 Mindkét most egyesülő cég magyar tulajdonú, a JOB Kft. 1992-ben alakult , míg a Tele-Scope Személyzeti Tanácsadó Kft. 2001 óta működik, fő profilja a banki és pénzügyi szolgáltatói szektorban történő munkaerő-kölcsönzés. A Tele-Scope emellett saját üzemeltetésű call centere révén outsourcing szolgáltatásokat is biztosít partnereinek a telekommunikációs és a pénzügyi piacon.