Japán - a Lenovo táblagépét is veszélyeztetheti az alkatrészhiány

MTI Sajtóadatbank, 2011. március 30. 09:10

Megérzi a Japánban bekövetkezett rettenetes földrengés hatásait a kínai Lenovo is: a piaci részesedése alapján a világ negyedik legnagyobb számítógépgyártója hétfőn bemutatott táblagépének a gyártását is érintheti a Japánban gyártott memóriaáramkörök szállításának akadozása.

A társaság alelnöke az új eszköz bemutatásakor tett említést a lehetséges szállítási problémákról, de konkrétumot nem közölt arra vonatkozóan, hogy mikor lehet számítani fennakadásokra.

 A Lenovo LePad nevű készülékével akar betörni a táblagépek gyorsan növekvő piacára: a Google Android operációs rendszerére specializált eszközt elsőként a kínai vásárlók vehetik meg, már e héttől, a nemzetközi értékesítés pedig júniustól várható, ára átszámítva 100 ezer forint körül lesz.

 Kínában a vállalat három éven belül a táblagépek piacán is olyan részesedést szeretne elérni, mint a személyi számítógépeknél, ahol most a Lenovo a legnagyobb: a negyedik negyedében eladott 15,7 millió számítógépből 32,2 százalék a Lenovótól származott.

 Az MTI úgy értesült, hogy a Lenovo a LePad újabb változatát idén a negyedik negyedévben tervezi piacra dobni.