A Google megünnepelte a fagylaltkehely születésnapját

Vértes Judit, 2011. április 4. 09:11

Tegnap a napsütés minden józan embert kicsábított a szabadba, ahol akár végre el lehetett nyalogatni az idei első fagylaltot is, így azután feltehetően kevesen interneteztek, és emiatt nem láthatták azt a rajzos köszöntőt, amivel a Google az első hivatalosan jegyzett fagylaltkehely 119. évfordulóját ünneplte a kereső főoldalán.

A legenda szerint, 1892 április harmadikán Chester C. Platt patikus készítette az első fagylaltkelyhet. Platt a vaníliafagylaltot cseresznyesziruppal és cseresznyével díszítette. (http://whatscookingamerica.net/History/IceCream/Sundae.htm ) A doodle-ra klikkelve elolvashattuk a fagylaltkehely születésének történetét, de válogathattunk szebbnél szebb kelyhek közül.

A Google rendszeresen szinesíti logóját különböző ünnepek, évfordulók alkalmával. Úgy látszik, a fagylaltkehely születésnapját méltónak találták a megemlékezésre. Az első doodle-t 1998-ban készítette Lany Page és Sergei Brin, a „Távol vagyok” üzenetet akarták rajzzal helyettesíteni. Azóta a Google logó körüli rajzok egyre inkább elterjedtek. Egyrészt emlékeztetik a böngészőt az aznapi jeles eseményre, másrészt vonzóbbá és változatosabbá teszi az oldalt.

Az alábbi helyen kedvünkre böngészhetünk a korábbi Google-doodle-k között, (s közben egy kis irodalmi, történelmi jártasságra is szert teszünk): http://www.google.hu/logos/