ME-1: a Nikon első saját külső mikrofonja

Kiss Ádám Zoltán, 2011. április 5. 11:19

A Nikon ma bejelentette első saját külső sztereó mikrofonját, az ME-1 típusnevű modellt. A mikrofon egyirányú, kifejezetten a Nikon D-SLR fényképezőgépek videofunkcióinak tökéletesítésére tervezték, kiküszöböli a gép nem kívánt működési zajait.

Az ME-1 mikrofont a D-SLR felhasználók igényeit figyelembe véve tervezték. Rázkódáscsökkentő mechanizmusa révén képes elnyomni az automatikus élességállítás nem kívánt működési zaját. Egyirányú mikrofonként pontos, célzott érzékelést garantál, lehetővé téve, hogy a felhasználók pontosan azt rögzítsék, amit hallani szeretnének a felvételen. A mellékelt szélvédővel kiszűrhetők a külső zajok, a felüláteresztő szűrő kapcsoló révén pedig még jobban ellenőrizhetők az alacsony frekvenciájú zajok. A mikrofon érzékenysége a fényképezőgép menüjéből állítható, így még jobban szabályozható a környezeti zajok és hanghatások rögzítése.

Az ME-1 könnyen csatlakoztatható a fényképezőgép vakupapucsához, tápellátását is a fényképezőgéptől kapja. Intelligens, ergonomikus kialakítása jóvoltából kézi fotózáshoz is remekül használható. A mikrofon rövidsége miatt a kereső továbbra is jól elérhető, a zavaró kábeleket pedig praktikus kábelfogó fogja le.

A termék olyan Nikon D-SLR és COOLPIX fényképezőgépekkel kompatibilis, amelyeknek 3,5 mm-es külső mikrofoncsatlakozója van. Az ME-1 mellékelt tartozéka a szélfogó és a puha tok.