Fejlessz Androidra!

forrás Prim Online, 2011. április 7. 09:58

A Novell bejelentette legújabb fejlesztőeszközének megjelenését: a Mono for Android az első olyan szoftverkomponens, amellyel Microsoft .NET alkalmazások készíthetők Android platformra a Microsoft Visual Studio használatával.

Az új komponenssel kibővített Mono fejlesztőeszközökkel a Novell lehetővé teszi a Microsoft Visual Studiót használó .NET és C# fejlesztők számára, hogy közös kódbázisra építve kreáljanak alkalmazásokat a napjainkban legszélesebb körben elterjedt okostelefonokra és táblagépekre, azaz az Android alapú mobilokra és tablet-ekre, illetve az Apple iOS alapú (iPad, iPhone és iPod Touch) készülékeire.

A Mono for Android egy központi Mono futásidejű környezetet, a natív Android API-k csatolásait, egy androidos alkalmazások fejlesztésére szolgáló Visual Studio 2010 beépülő modult, valamint az alkalmazások és komponenseik hibakeresésére és integrálására alkalmas fejlesztőeszközöket tartalmazza. A modul a fejlesztés és hibakeresés fázisain túl az elkészült alkalmazások Android-szimulátorra, illetve valódi androidos eszközökre telepítését, valamint az Android Application Store (Google Android Market) webhelyre történő feltöltését is lehetővé teszi használói számára.

A Mono for Android tökéletesen kiegészíti a MonoTouch keretrendszert, a Novell Apple iOS operációs rendszerhez készített népszerű fejlesztőeszközét. A Mono for Android és MonoTouch együttes használatával a fejlesztők rengeteg időt és pénzt spórolhatnak, hiszen közös kódot használhatnak az iPhone, iPad és iPod Touch készülékekre, az androidos telefonokra és táblagépekre, a Windows Phone 7 platformra, valamint az asztali- és szerverkörnyezetre
készített windowsos alkalmazások fejlesztéséhez is. Ráadásul a Mono for Android bővítmény még a Mac OS X rendszerre való fejlesztést is lehetővé teszi a MonoDevelop környezet felhasználói számára.

A Mono for Android már elérhető a shop.novell.com weboldalon.