Kamerákkal nyomon követhető a keszthelyi belváros átalakítása

MTI Sajtóadatbank, 2011. április 8. 12:24

Három nagy teljesítményű, HD-felbontású kamerán keresztül mostantól folyamatosan nyomon követhető a keszthelyi belvárosban zajló nagyszabású átalakítási munka, de a kamerák a dokumentálást és a közbiztonságot is szolgálják.

A keszthelyi főtéren nemrég kezdődött munkálatok minden mozzanata látható az internetes közvetítés jóvoltából. A tér különböző pontjain a város három darab GeoVision típusú, HD-minőségű képet rögzítő kamerát szereltetett fel, az eszközöket és a számítástechnikai hátteret a nagykanizsai Blue Cast Kft. biztosította, a Keszthelyi Televízió pedig a telepítésben, a felszerelésben és az üzemeltetésben nyújt segítséget. A városi televízió a filmes dokumentáció érdekében félóránként egy-egy képet
tartósan is rögzít, ezek jóvoltából később látványos módon, gyorsított felvételen lesz bemutatható a belváros megújulása - közölte a városháza az MTI-vel.

A kamerák közbiztonsági funkciót is elláthatnak, később pedig turisztikai szempontból hasznosíthatók. A várhatóan még az idén lezáruló belvárosi átalakítás befejeztével ugyanis a város más helyszínein is felszerelhetők, és akár idegenforgalmi célra is hasznosítható webkameraként működtethetők.

A kamerák egyelőre tízpercenként frissülő képeket közvetítenek, de az üzemeltetők közlése szerint április 11-től napi 24 órában lesznek nyomon követhetők a keszthelyi főtéren zajló események a www.keszthely.hu, a www.keszthely-epul.hu, valamint a
www.tvkeszthely.hu oldalon.

MTI