Navigáció három dimenzióban

forrás Prim Online, 2011. április 9. 16:46

A 3D-s képalkotás sokféle módon teszi érdekesebbé az életünket. Az animációs filmek és videojátékok már képesek a valóság illúzióját kelteni, és új távlatokat nyitnak meg az emberi képzelet számára. Ám ezzel még nem érnek véget a 3D technológia előnyei: az olyan hétköznapi tevékenységekben is jó hasznát vehetjük, mint például a navigáció.

A 3D-s navigációs szoftverek segítségével különböző távolságból és perspektívából tekinthetjük át az utakat és a kereszteződéseket. Egy ismeretlen városban a nevezetességek (mint például a templomok és a műemlékek), valamint az út menti épületek körvonalai szolgálhatnak tájékozódási pontként. A 3D nézet használatával könnyen átláthatjuk a domborzati viszonyokat, hiszen az előttünk elterülő hegységek és völgyek pontos mása jelenik meg a kijelzőn. Így felkészülhetünk a hegyi szerpentinek kihívásaira, és pontosabban tudjuk megbecsülni a szükséges üzemanyag mennyiségét is.

A tereptárgyak és a domborzat háromdimenziós megjelenítésével a navigáció összhangba kerül a valósággal. A kijelzőn megjelenő útmutatások követése is egyszerűbbé és biztonságosabbá válik, hiszen egy pillanat alatt felmérhetjük a következő manővert.

Az iGO navigációs szoftveren futó GPS készülékek tulajdonosai néhány egyszerű lépésben bővíthetik vagy frissíthetik szoftverüket 3D-s tartalmakkal. A www.naviextras.com oldal több mint 20 különböző csomagban kínál 3D extrákat.

A Naviextras.com több mint 110 hardvergyártó 1200 készülékét támogatja. Kínálatában naprakész térképek és egyéb kiegészítők szerepelnek a világ mind az öt kontinensének 80 országához, a felhasználók pedig 1200 különféle támogatási csomag közül válogathatnak. Az oldal 10 különböző nyelven használható, ezen felül pedig gyors és barátságos ügyfélszolgálata is a felhasználók rendelkezésére áll.