Rendszermérnöki központot hozott létre a National Instruments Budaörsön

MTI Sajtóadatbank, 2011. április 12. 18:28

Európai rendszermérnöki kiválósági központot hozott létre Budaörsön az amerikai Texas állambeli austini székhelyű National Instruments (NI) informatikai cég  - jelentette be Eged Bertalan, az Európai Rendszerfejlesztő Központ vezetője hétfői  sajtótájékoztatóján Budaörsön.

A központ elsődleges célja, hogy professzionális mérnöki szolgáltatásokat nyújtson a National Instruments vásárlóinak Európában, elsősorban a rádiófrekvenciás technológia területén.

A központ vezetője hangsúlyozta, hogy egyelőre a központ elsősorban rádiófrekvencia területén kezdi munkáját, de terveik között szerepel az autóipar és más területek számára is technológiai megoldásokat szállítani a jövőben.

A mérnöki szolgáltatás során kutató-fejlesztő tevékenységet is végeznek. A National Instruments 200 millió forint értékben rádiófrekvenciához köthető eszközöket biztosított tevékenységük ellátásához a központhoz tartozó laboratóriumban, de ez a piaci lehetőségek függvényében bővülhet. Emlékeztetett arra, hogy tavaly a National Instruments bevételének 16 százalékát kutatás-fejlesztésre fordította.

A rendszermérnöki csapat magját jelenleg a rádiófrekvenciás technológiákkal foglalkozó mérnökökből álló csoport alkotja, amely a későbbiekben bővülhet.

A National Instruments személyre szabott szoftvereket és moduláris, költséghatékony hardvereket szállít, világszerte több mint 30 000 különböző cégnek. A nemzetközi cég több mint 5200 főt foglalkoztat, és több mint 40 országban van közvetlenül jelen.

A National Instruments 2001-ben Magyarországon, Debrecenben nyitotta meg az első tengerentúli gyárát, ahol több mint 1100-an dolgoznak, itt gyártják a cég összes hardver termékének 90 százalékát.