Üzemszünet: vasárnap estétől hétfő reggelig szoftvercsere a Prímpostában

Vértes János Andor, 2011. április 15. 09:00

A legrégebbi magyarországi csoportos levélküldő szolgáltatás felhasználói hétfőtől új arculattal és új motorral használhatják majd a Prímlistát, ám a megújulás némi áldozattal is jár:  vasárnap estétől hétfő reggelig a szoftvercsere miatt nem lehet majd a listákra leveleket küldeni, illetve azokról levelet fogadni.

A listaszolgáltatás egy-egy téma köré csoportosuló zárt és nyilt közösségek csoportos levelezését szolgálja, a Prímlistán jelenleg 10.696 ilyen közösség tevékenykedik összességében 157.088 feliratkozott taggal. A szoftver, amely hétfőtől a Sympa 6.1.4-es verziójára épül, havonta 121.000 levelet kézbesít a listatagoknak, miközben - ami ennél is imponálóbb szám - két és fél millió kéretlen reklámlevelet dob el.

 

A listák lehetnek a nagyközönség számára nyilvánosak, vagy csak az adott közösséghez szólóak, a különféle olvasási/írási jogosultságokat a lista elindítója, illetve az általa felhatalmazott adminisztrátorok szabályozhatják, és ugyancsak ők hívhatják meg tagnak azokat, akikkel a listán gondolatokat kívánnak cserélni. Van listája a különféle extrém sportók kedvelőinek, vallási közösségeknek, nonprofit társadalmi szervezetek elnökségének, határon túli magyarok újságjának, bizonyos mobiltelefon-márkák kedvelőinek, a bankbiztonságnak, az azonos nemü partnerek iránt vonzódóknak, a nomád nyaralóknak, a Prágába utazóknak, vagy akár különféle vállalkozások vezetőségének. A főbb témakörök: kikapcsolódás, üzlet, informatika, játék, otthon, hírek, szabadidő, társadalom, tudomány, vásárlás,sport, felnőtt, egyéb.

 

Ha valakinek épp most támadna kedve új levelező-listát indítani, javasoljuk, hogy ezt a régi rendszeren már ne tegye: április 18-án viszont neki is, és a régi felhasználóknak is érdemes felkeresniük a http://primlista.hu/ címet, hétfőtől ez a több, mint évtizedes ősrégi szolgáltatás megfiatalodik.