A Fujitsu műszaki igazgatója is előad a Simonyi Konferencián

forrás Prim Online, 2011. április 14. 08:14

A műegyetemisták által megrendezésre kerülő Simonyi Konferencia ezúttal is felvonultatja az informatika és az elektronika érdekes témáit és újdonságait. Idén a spektrum a feltört index.hu-tól a házi építésű autonóm kutatórobotig ér.

A 2003 óta évente megrendezett Simonyi Konferencia minden alkalommal egyre nagyobb számú látogatóval tölti fel a BME „I” épületét, akik idén már egy angol, és egy magyar nyelvű előadásoknak helyt adó teremben ismerhetik meg, hogy mi újság napjainkban az IT szektorban és a villamosmérnöki tudományok területén.  A Konferenciát a Simonyi Károly Szakkollégium tagjai, műegyetemi hallgatók szervezik, akik közül néhány előadóként is kiveszi a részét az eseményből, hogy saját fejlesztési tapasztalatait megossza a nagyérdeművel.

Cloud computing és Android

Az előadások témái a szakma majd minden területét lefedik: szó lesz a programozható logikai vezérlőktől (PLC) és az autóelektronikától kezdve a Számítási felhőkön (cloud computing) és a nagyskálás virtualizáción át a mobilplatformokig és a 3D-filmek gyártási technológiájáig sok mindenről. Az előadásokat pedig az szakkollégisták mellett a több nagyvállalat (Microsoft, Morgan Stanley, Bosch, Nokia Siemens Networks stb.) vezető mérnökei és a Dr. Joseph Réger, a Fujitsu műszaki igazgatója tartják majd, hogy minél tapasztaltabb szakértőktől minél objektív képet kaphassanak az érdeklődők a Simonyi Konferencián, 2011. április 19-én 13 órától a BME „I” épületében.