A legdrágább mobil-alkalmazás

Vértes Judit, 2011. április 14. 22:43

12.500 dollár egy mobil-alkalmazásért? Ki adna ennyit ezért, bármi legyen is az? Az ASiQ Limited Australia jól megválasztotta a piacát, a magánrepülőgép tulajdonosoknak szánják azt az alkalmazást, amelyik akár 10 ezer méter magasban is lehetővé teszi a mobil készülék használatát, ők ugyanis eddig csak meglehetősen drágán, mintegy félmillió dollárért tudták felszerelni a gépüket repülés közben is használható telefonnal.

Az alkalmazás Bluetooth segítségével hangolódik rá a gép által használt műhold rendszerre. A műholdak használatának két fő előnye van: ötször olcsóbb a roaming díja, mint a földi hívásnak, és jóval kevésbé szabályozott világ, mint a földi mobil telefon szektor.

Ron Chapman, az ASiQ ügyvezetője elmondta: az alkalmazás rendkívül gyors, éppoly egyszerű telefonálni vagy üzenetet küldeni több ezer méter magasból, mint a földön. Először Blackberryre és Symbianra írták meg, a most 12.500 dollárért szabadon letölthető szoftver az Android-telefonokra készült, de rövidesen kapható lesz az iPhone-verzió is, hisz ők se lehetnek mostoha-gyerekek.