Elindult a magyar netezőkre hangolt online zenehallgatás

MTI Sajtóadatbank, 2011. április 15. 09:23

A magyar internetezőkre hangolva Superbox néven indult az a több mint 300 ezer zeneszámot tartalmazó oldal, amely 790 forintos havidíjért nyújt korlátlan online zenehallgatást.

A superbox.hu felhasználói a Universal Music lemezkiadó közreműködésével 3500 előadó közül válogathatnak. A tervek szerint hamarosan különleges tartalmakkal is bővül az oldal, amelyen többek között a CD-kiadás előtti újdonságok is megjelennek.

 A streaming, azaz a digitális adatfolyamként érkező zenei szolgáltatással foglalkozó külföldi oldalak többsége, mint a Last.fm, a Napster, a Pandora vagy a Spotify eddig is elérhető volt Magyarországról, azonban a magyar nyelvű Superbox az első, amely hazai szerverekről szolgáltat.

 Az ingyenes próbaverzióban a kiválasztott számokból 30 másodperces előzetes hallgatható, a netes előfizetéssel viszont nemcsak egy gépen, hanem a felhasználó bármilyen internetkapcsolattal rendelkező eszközön hallgathatja kedvenceit és az összeállított lejátszási listákat. A Superbox ügyfelei ráadásul nem csupán a külföldi slágereket, hanem a zenekiadóval szerződésben álló magyar előadók számait is elérhetik.