Virtuális termékszimulátorral ellenőriz a Fujitsu

forrás Prim Online, 2011. április 18. 10:34

A Fujitsu bemutatta új virtuális termékszimulátorát (Virtual Product Simulator – VPS), amelyet gyártó cégeknek terveztek. Az új háromdimenziós virtuális ellenőrzés-szimulációs szoftver már kapható Japánban.

Az új V15L11 kódnevű szoftvercsomagot használó gyártó vállalatok a háromdimenziós modellekre épülő számítógépes szimuláció segítségével már a fejlesztés során ellenőrizhetik az elektronikus eszközök (pl. a több tízezer nagy sűrűségű komponenst tartalmazó szerverek és másológépek) megbízhatóságát és összeszerelési folyamatát. Mivel az ellenőrzésre a tervezés és gyártáselőkészítés szakaszában kerül sor, nincs szükség prototípusra, ritkábban kell változtatást eszközölni a későbbi munkafázisokban, gyorsul a termékfejlesztés és csökkennek a költségek. Az új módszer emellett a termékminőséget is javíthatja.

A V15L11 az iparág első olyan virtuális termékszimulátora, amely az elektromos kábelezést (a kábelkötegeket) is ellenőrzi az összeszerelési folyamaton belül, tovább fokozva ezzel az összeszerelési munka hatékonyságát a gyártási szakaszban. Ráadásul a csomag olyan jellemzővel is rendelkezik, amely több szín- és formaváltozatot képes ellenőrizni egyazon 3D modell alapján, ami megkönnyíti a gyártó cégek számára a mind sokrétűbb vásárlói igények és helyi fogyasztói preferenciák szerinti termékváltozatok készítését.